Ontspanning > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten

Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'Sashul'.

Thema: Zomer in Sashul: de rijke flora van schrale zandgronden en de broedvogels.Sashul is eigenlijk een oud opgespoten terrein die volledig heroverd is door de natuur. Doordat de zandige terreinen volledig ingesloten zijn door de oude bermen heerst er een microklimaat. De vegetatie komt er overeen met de vegetatie van vochtige en droge duingraslanden. We vinden hier in deze periode dan ook de typische planten van schrale duingraslanden. Naast de algemenere soorten vinden we er ook talrijke zeldzaamheden van het vochtige milieu als Fraai duizendguldenkruid, Moeraswespenorchis, Aardbeiklaver, Ruw walstro & Zompvergeet-mij-nietje. In de droge duingedeelten vinden we ondermeer Geel walstro, Duinreigersbek, Kruipend stalkruid, St-Janskruid en zeldzaamheden als Geelhartje en als we veel geluk hebben het superzeldzame Blauw walstro, die hier sommige jaren te vinden is. Jammer genoeg treffen we hier op heden ook de exoot Bezemkruiskruid soms heel abundant aan. De rijke flora van het...


Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'Sashul'.

Sashul: Voet Voetgangersbrug Einde Zeedijk Heist
Zeedijk Heist 64
8300 Knokke-Heist
Telefoonnummer: 0475 407 929 - Reserveren is verplicht

Tarief: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin vooraf te betalen. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Publiek: Vanaf 10 jaar
Internet: https://http://www.natuurexploratie.be
Donderdag : van 14:30 tot 17:30Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.
Vertel een vriend
Delen via Facebook