Ontspanning > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten

Geleide natuurwandeling in het duingebied 'park 58'.

Thema: Een floristisch pareltje aan de Oostkust in volle bloei. Juli - augustus zijn de hoogbloeimaanden van de schrale, droge duingraslanden. Een bezoek aan dit pareltje onder dit type biotoop loont tijdens de zomermaanden dan ook steeds de moeite. Het deel van het duingebiedje vlakbij de startplaats bestaat grotendeels uit vrij recent opengemaakt & hersteld duinlandschap naar een beheersplan die destijds grotendeels werd opgesteld door de natuurgids van dienst. Het maaibeheer die nu volgt, bepaalt in grote mate welke soorten we in dat oude parkgedeelte krijgen. Voorlopig zijn het vooral nog soorten van schrale verstoorde zandige gronden, zoals diverse klaprozen, hier en daar Akkerviooltje. Maar ook Grijskruid en Veldhondstong komen hier abundant voor. Het zijn evenwel de oude in stand gehouden duingraslanden van weleer, type middeloud duin, die de rijkste duinflora kennen. In deze duingraslanden treffen we naast de algemenere soorten van dit type schraal grasland ook tal van...


Geleide natuurwandeling in het duingebied 'park 58'.

Park 58
Hoofdingang Van Park 58 - Elizabetlaan Duinbergen
8300 Knokke-Heist
Telefoonnummer: 0475 407 929 - Reserveren is verplicht

Tarief: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin vooraf te betalen. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Publiek: Vanaf 10 jaar
Internet: https://http://www.natuurexploratie.be
Dinsdag : van 9:30 tot 12:00Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.
Vertel een vriend
Delen via Facebook