🍱 Chirashi Sushi Workshop met Hideko Nakagawa

 
Hideko Nakagawa is een culinair researcher en food creator, geboren in Japan maar woont in Seoul, Zuid-Korea. 🇰🇷

✨ Workshop & Menu ✨
▸ Voorgerecht: 전 Jeon – Koreaanse pannenkoek (van Mokja !) met 막걸리 Makgeolli – Koreaanse ambachtelijke rijstwijn (van Timothy Wu)
▸ Introductie van het menu en de ingrediënten
▸ Demonstratie van het hoofdgerecht: ちらし寿司 Chirashi sushi – Een kom sushirijst kleurrijk versierd met zeevruchten, ei en groenten (van Hideko) met:
▹ すまし汁 Sumashiziru – Japanse heldere soep met clam
▹ 漬物 Tsukemono – Japanse augurken
▹ Huisgemaakte saké van Zuru Zuru Ramen 🍶
▸ Proeven en bespreken: tijd om te genieten van het eten en de technieken te bespreken

Hideko is de auteur van 17 boeken, waaronder essays zoals "The Chef's Daughter", "Stories Beyond Taste" en "Food and Writing", evenals kookboeken zoals "Mediterranean Cooking", "Hideko's Yeonhui-dong Cooking Class" en "My Father's Recipes". Ze werkt momenteel aan twee nieuwe essaybundels en haar tweede Japanse kookboek, dat in 2025 zal worden gepubliceerd.

Ze groeide op in een familie die doordrenkt was van eetcultuur (haar vader was een Franse chef-kok en haar moeder bloemist), en ontwikkelde al vroeg een diepe band met gastronomie. Ze bracht haar twintiger jaren door in Oost- en West-Duitsland en Spanje voordat ze zich in 1994 uiteindelijk in Korea vestigde. Ze was de eerste Japanse student die een driejarig opleidingsprogramma volgde aan het Korean Royal Court Cuisine Research Institute, wat een belangrijke mijlpaal in haar carrière betekende. Sinds 2008 runt ze haar eigen kookschool, "Gourmet Lebkuchen", vanuit haar huis in Yeonhui-dong, Seoul.

Mis deze unieke kans niet, want Hideko is maar 2 dagen in Gent ! Ae Jin van Mokja ! ontvangt haar vriendin en collega tijdens een workshop in Mokja Bang, haar eetkamer.

120€ pp, inclusief een voucher voor een kom ramen bij Zuru Zuru Ramen 🍜
Mokja
Wiedauwkaai 23j
9000 Gent
Reserveren is verplicht
120
Vanaf 18 jaar
Nick Hofman (17/10/2024)

Maandag: van 18:00 tot 21:00
Dinsdag: van 18:00 tot 21:00
Zondag: van 18:00 tot 21:00

10 november

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Plantbased Kookworkshops
(Oostkamp)
Handson Chocolade Workshops keuze uit 100 recepten
(Oostkamp)
Koerdische Kennismaking
( 20 oktober - Willebroek)
Voeding en vitaliteit
(Van 18 oktober 2024 tot 6 juni 2025 - Antwerpen 1)
Voeding en vitaliteit
(Van 19 oktober 2024 tot 7 juni 2025 - Antwerpen 1)