VivArdent is verheugd de organisatie aan te kondigen van het allereerste Truffelweekend in België, een evenement dat liefhebbers van eten en wijn belooft te verrassen.
De geschiedenis van VivArdent in de wijnwereld begon met een gepassioneerde inzet van twee van onze medewerkers voor onze partnerwijnmaker Laurent Savy op Domaine Natura in Uzès. Al ruim vijftien jaar nemen onze medewerkers met enthousiasme deel aan het gerenommeerde truffelweekend, het paradepaardje van de regio. De zwarte truffel uit Pays d’Uzès, een waar juweel van de Franse gastronomie, wordt elk jaar in januari met veel enthousiasme gevierd.
Vandaag zijn we er trots op om deze unieke en gastronomische ervaring naar Sprimont te brengen, door de kunst en passie van de truffel met u te delen... Maar ook het Frans-Belgische menselijke avontuur via een feestelijk evenement, gastronomisch en cultureel.
Alle truffels die tijdens het evenement worden geserveerd, worden door onze vriend Laurent zorgvuldig geselecteerd, rechtstreeks bij lokale producenten, waardoor een uitzonderlijke kwaliteit en versheid wordt gegarandeerd.
WEEKENDPROGRAMMA
VRIJDAG 31 januari 2025 - Truffelmarkt
Vanaf 18.30 uur
Verkoop van verse truffels, wijnbar, vriendelijke sfeer en muziek!
Verse truffeltoast - Truffelpasta - Catalaanse truffelcrème
ZATERDAG 1 februari 2025 - De Stertruffel à Quatre Mains
De bekende cateraar Agron Billa (Goosse) en sterrenchef Benoit Neusy (L'Impératif du Chant d'Eole) bieden u een uitzonderlijk menu rond truffels.
Assortiment gastronomische hapjes - 4-gangenmenu - Selectie Prestige-wijnen uit het VivArdent-assortiment, passend bij elk gerecht
Entertainment: Goochelaar en achtergrondmuziek
All-inclusive formule voor een prijs van € 175
ZONDAG 2 februari 2025 - Gastronomische truffelbrunch
Vanaf 11.30 uur
Marc Delvenne, de getalenteerde chef-kok en sommelier van restaurant Le Cantil, biedt een gastronomisch en gevarieerd buffet aan met minimaal 6 “truffelgerechten” en 6 klassieke gerechten.
Entertainment: liedjes - loungemuziek
Prijs €69 (zonder wijnen)