Kookles snijtechnieken (namiddag)

 
Kookcursus in Antwerpen
In de basisles leer je alle basis snijtechnieken (en meer) voor groenten. Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook !

Naast de juiste basistechnieken zijn er ook zoveel andere technieken (roll cut, chiffonade, supreme,...) om meer variatie in je gerechten te brengen. Vandaar: een gezellige cursus snijtechnieken.

Annelies toont basissnijtechnieken, laat jullie deze oefenen, geeft feedback terwijl de groenten gesneden worden. en maakt er daarna een lekkere maaltijd van die we samen verorberen. Een leuke manier om leren en genieten te combineren.

Je krijgt een kookles, een lekkere veggie maaltijd en copies van de recepten. Het enige wat je moet meebrengen is je eigen mes (liefst een groot mes), een snijplank, een aardappelschiller en eventueel een schort. Heb je nog geen groentemes? Dan kan je een mes uit onze keuken proberen.

De les Snijtechnieken 2.0 een vervolg is van snijtechnieken 1 en dus enkel voor mensen die deel 1 al volgden. We frissen de reeds geleerde technieken op en oefenen wat nieuwe technieken.

Vragen?
Contacteer ons, we helpen je graag.

Annelies geeft ook de vegan kookcursus (10 lessen) plantaardig koken met seizoensgroenten. En ze is een van de lesgeefsters in de driejarige vegetarische kookopleiding Voeding & Vitaliteit en en in de cursus energetische basiskennis (een basiscursus energetische anatomie, fysiologie en pathologie: macrobiotiek, yin en yang, natuurlijke huisapotheek, chakra's, meridianen, de 5 elementen: de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde, shiatsu en ayurveda). Allemaal heel interessant en warm aanbevolen !
We hebben ook een cursus fermenteren (er is een korte cursus rond fermentaties van een halve dag en een jaartraining fermenteren waarin alle soorten groentenfermentaties (zuurkool, kimchi, korte pickles,. ..), gefermenteerde citroenen, gefermenteerde dranken (kefir, kombucha, kvass), het fermenteren van granen (amasake), bonen (miso, natto, tempeh) en nog veel meer aan bod komen) en een cursus brood bakken. Of ben je specifiek op zoek naar macrobiotische kooklessen (korte basisreekjes of losse themalessen)?
Interesse in een cursus gezonde leefstijl? (natuurlijk gezond leven)? We bieden o.a. een vijfdaagse reinigingsweek met kookworkshops volgens de 5 transformaties (5 elementen), een tweedaagse zuiveringskuur met focus op versterken van je natuurlijke immuniteit via goede darmen en longen, een workshop wildplukken in de Ardennen (Orval), een cursus moxa (een van de peilers van de Traditionele Chinese Geneeskunde, Tcm) en een cursus oogyoga. En natuurlijk ook klassiekers zoals de wekelijkse yoga, qigong, en tai chi lessen, massagecursussen, mindfulnesstraining en meditatie.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
- Reserveren is verplicht
55,00 euro
Vanaf 18 jaar

Zondag: van 16:00 tot 19:00

1 december

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Fermentatieles: maak je eigen probiotica
( 10 november - Antwerpen 1)
Voeding en vitaliteit
(Van 18 oktober 2024 tot 6 juni 2025 - Antwerpen 1)
Seizoenskoken met kruiden
(Van 6 oktober 2024 tot 22 juni 2025 - Antwerpen 1)
Zelfzorg met kruiden: jaarcyclus
(Van 27 oktober 2024 tot 25 mei 2025 - Antwerpen 1)
Voeding en vitaliteit
(Van 19 oktober 2024 tot 7 juni 2025 - Antwerpen 1)