Leuvense lekkere plekken

 
Vroeger gingen Leuvenaars elke dag naar de markt: ze kochten vis op de Vismarkt, vee en kalveren op het Sint-Jacobsplein of het Margaretaplein, en groenten, fruit en zuivelproducten tijdens de vrijdagmarkt op de Oude Markt.

Intussen heeft de markt concurrentie gekregen van slagers, kruideniers en supermarkten.

Wie niet zelf wilde koken, ging op restaurant. Oorspronkelijk was dat een voorrecht voor de elite maar later ook voor de gewone burger. Cafés, koffiehuizen, cabarets, estaminets en brasseries waren er in diverse klassen. Het grote aantal brouwerijen en de aanwezigheid van studenten was daar niet vreemd aan.

Op straat verleidden geuren van karakollen, friet, wafels en ijsjes voorbijgangers. Gastarbeiders brachten hun eigen keuken mee: pizza, en pasta, Chinees en pitta.

Ontdek samen met ons de smakelijkste plekken van Leuven vroeger en nu tijdens deze wandeling, gebaseerd op het boek “Lekkere Plekken”.

Deze wandeling is geïnspireerd op het boek “Lekkere plekken. jaar boodschappen doen en buitenshuis eten in Leuven” van Cag (Centrum Agrarische Geschiedenis).

Zondag ugustus is het autoloze zondag en kan je gratis deelnemen.
Trappen Stadhuis
Grote Markt
3000 Leuven
Reserveren is verplicht
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!