Plantaardige kooklessen, Antwerpen.
Voor mensen die willen simpel, snel, budgetvriendelijk, lekker en gezond vegan leren koken.
Zin in avontuur? Zin om je talenten te ontdekken? Zin om jezelf en je omgeving te verrassen met een gezonde en bovendien lekkere maaltijd?
Werp een blik in de vegan macrobiotische keuken. Met biologische, plantaardige, volwaardige en seizoens eigen ingrediënten stellen we iedere les een smakelijk gebalanceerd menu samen. Je leert eenvoudige maar aantrekkelijke recepten maken, die je voldoening geven zonder zwaar op de maag te liggen. Woorden als shoyu, miso, mirin, umeboshi, zullen je niet meer vreemd in de oren klinken.
We starten met een soepje.
Verschillende volle granen komen aan bod.
Plantaardige eiwitten als bonen, linzen, seitan doen je verlangen naar dierlijk helemaal vergeten.
Met verschillende bereidingen en versnijdingen zullen groenten nooit meer saai zijn.
Zeewier zal je vertrouwd worden.
Een lekker sausje maakt alles nog aantrekkelijker.
En natuurlijk een dessert (suikervrij) als afsluiter.
Ik kijk er alvast naar uit.
Iedereen welkom !
Deze cursus is open voor iedereen, er is geen specifieke voorkennis nodig en het is ook niet erg als je nog weinig of geen kookervaring hebt.
Vragen?
Contacteer ons, we helpen je graag.
Wil je meer weten over macrobiotisch koken? Suzanne Severijns geeft ook nog andere basis macrobiotische kooklessen (soepen, desserten en gezonde maaltijden). En ze geeft ook les in de vegetarische kookopleiding Voeding & Vitaliteit. Aanrader voor wie zich wil verdiepen in de wereld van evenwichtig en gezond vegan eten !
Misschien ben je ook geïnteresseerd in de cursus fermenteren (er is een korte cursus rond fermentaties van een halve dag en een diep en breed gaande jaartraining fermenteren), de cursus basis snijtechnieken (als je goed leert snijden, halveer je je kooktijd en het ziet er prachtig uit !) of de cursus brood bakken (zelf je eigen brood leren bakken, heerlijk toch !) ? Of ben je eerder op zoek naar een langere vegan kookcursus? Dan zit je goed met de kookcursus plantaardig koken met seizoensgroenten (10 lessen over een jaar).