Kookcursus in Antwerpen
Zeven helende kruiden leren herkennen en toepassen
In deze les leren we zeven kruiden kennen en gebruiken. Zowel culinaire mogelijkheden als geneeskrachtige verwerkingsvormen worden onderzocht.
We beginnen met de regels van de kunst. Hoe pluk je kruiden? Hoe verhoud je je tot de natuur? Hoe herken je, determineer je een kruid en wat zijn de regels van het wildplukken? Nadat je een plant hebt benaderd en geplukt, hoe ga je deze verwerken en tot je nemen? Hoe haal je het beste uit elke plant?
We overlopen zeven geneeskrachtige kruiden die aanwezig zijn in de natuur om ons heen. Van de alomtegenwoordige brandnetel tot zevenblad, vogelmuur, veldzuring, …
Hoe herken je iedere plant en hoe kan je zeker zijn van wat je plukt? We bekijken welke kruiden verwisselbaar zijn, wanneer de planten groeien en bloeien, de geneeskrachtige aspecten van elke plant en hoe we deze gaan gebruiken.
Samen maken we enkele lekkere hapjes en bereidingen om al eens te proeven van de kruiden die vanaf nu een belangrijke plek zullen innemen in je dagelijkse leven.
Misschien ben je ook geïnteresseerd in de cursus basis snijtechnieken (als je goed leert snijden, halveer je je kooktijd en het ziet er prachtig uit !) of de cursus brood bakken (zelf je eigen brood leren bakken, heerlijk toch !) ? Of ben je specifiek op zoek naar basis macrobiotische kooklessen (soepen, desserten en gezonde maaltijden)? Of eerder een langere plant-based kookcursus? Dan zit je goed met de kookcursus plantaardig koken met seizoensgroenten (10 lessen over een jaar) of als je er helemaal voor wil gaan, schrijf je dan in voor de vegetarische kookopleiding Voeding & Vitaliteit. Life changing :) !
Nog een tip: onze tweedaagse cursus Versterk je immuniteit met gezonde darmen en longen