Koken – Iraans / Perzische keuken

 
Workshops Koken – Iraans / Perzische keuken
De Perzische of Iraanse keuken is één van de oudste ter wereld. De keuken is zeer divers. Een keuken met essentiële smaken zoals granaatappelmelasse, zuur en andere bessen, gedroogde limoen, noten, zaden, gedroogde vruchten, verse kruiden… En saffraan, één van de basisingrediënten. Iraanse saffraan is één van de fijnste ter wereld. Het is intens van kleur en geur, rijk aan smaak. Niet alleen saffraan maar alle specerijen tref je aan in deze keuken. Stoofschotels en rijstgerechten zijn geliefd in Iran, ook bij vegetariërs. Zij vinden er zeker hun gading.

De meeste Iraanse gerechten bestaan uit een combinatie van rijst met kip, rundvlees of vis en uien, groenten, noten en kruiden. In de keuken wordt veel fruit gebruikt zoals pruimen, granaatappels, abrikozen en rozijnen. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Tijdens onze kookcursus passeren diverse gerechten de revue en leer je op een plezierige manier de Iraanse keuken kennen.

De docent is van Iraanse afkomst en de ideale gastheer dus.
Cultureel Centrum Baarle
Pastoor de Katerstraat 5-7
2387 Baarle-Hertog
- Reserveren is aangeraden
€160
Vanaf 14 jaar
Wim Vervoort (03/09/2024)

Maandag: van 18:30 tot 22:00

14 oktober

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Plantaardig koken volgens de seizoenen
(Van 22 september 2024 tot 15 juni 2025 - Antwerpen 1)
Workshop chocolade "I love chocolate"
(Mechelen)
Workshop Belgische chocolade
(Alken)
Workshop - Kaarsen versieren
( 20 september - Turnhout)
Let op ! Geannuleerd - Fietsen - incl. drankje
( 20 september - Turnhout)