Een museum dat fijnproevers, lekkerbekken en... schrokkoppen! aanspreekt!
“Ik zocht in de woordenboeken naar het woord Gourmandise en was niet tevreden met wat ik daar aantrof. Het is slechts een voortdurende verwarring van gulzigheid eigenlijk met gulzigheid en vraatzucht: waaruit ik heb geconcludeerd dat lexicografen, hoewel zeer achtenswaardig bovendien, niet van die beminnelijke geleerden zijn, die hun mond met dank aan een patrijsvleugel bovenop, om het weg te spoelen , pink in de lucht, met een glas Laffite of Clos-Vougeot wijn. – Brillat-Savarin, The Physiology of Taste, Meditations on Transcendent Gastronomy, 1825.
In ons museum snacken we niet. We proberen te ontdekken wat ons ertoe brengt de schoonheid van eten en koken zo volledig mogelijk te waarderen.
De permanente tentoonstellingszaal van het museum stelt zo'n 600 voorwerpen voor: keukengereedschap en -uitrusting natuurlijk, maar ook een aantal rariteiten aanwezig in de tavernes of in de winkels en meestervoorwerpen. Bizarre kamers waarvan het gebruik van de gids je doet vermoeden dat je bezoek opfleurt. Want het bezoek is Altijd Begeleid en Enkel op Afspraak.